Privacy
Privacy

Om het favoriete brood of lekkernij van onze broodvrienden te leveren hebben we persoonlijke gegevens nodig. We weten het een en ander over onze gebruikers waaronder een aantal gegevens die je liever niet met iedereen deelt. Daarom hebben wij een Privacy- en cookiestatement opgesteld, waarin duidelijk wordt hoe wij met privacy omgaan. Wij, HANDGEMAAKTBROOD, respecteren de privacy van de gebruikers van de website en  verwerken persoonsgegevens en andere data dat in overeenstemming met geldende wet- en regelgeving. Bekijk hier het statement. HANDGEMAAKTBROOD gebruikt jouw persoonlijke gegevens ter uitvoering van een overeenkomst bij deelname aan een actie en/of om je via verschillende (media)kanalen te informeren over onze activiteiten, producten en diensten. Meer informatie daarover vind je ons privacy statement. Wil je geen informatie ontvangen of heb je vragen over het bovenstaande mail dan naar info@handgemaaktbrood.nl.

HANDGEMAAKTBROOD Het HANDGEMAAKTBROOD privacy- Cookiestatement is opgezet ter bescherming van de privacy van de gebruikers en om inzicht te geven in de verwerking van persoonsgebonden gegevens. Het is van toepassing op alle HANDGEMAAKTBROOD producten en diensten. Tenzij hier nadrukkelijk schriftelijk van wordt afgeweken. Privacy wordt gerespecteerd en zorgvuldig wordt persoonlijke informatie behandeld. De bescherming van jouw persoonsgebonden gegevens staat voorop. Daarom is de gegevenswerking door HANDGEMAAKTBROOD gemeld bij de autoriteit Persoonsgegevens te Den Haag onder nummer. Okee, hoe gaan we daar dan precies mee om[DS1] ?

1. Hoe verzamelen we persoonsgegevens?

Om jouw bestelde producten in jouw broodmandje op het juiste adres, bij de juiste persoon en op de correcte/gewenste betalingsmanier zijn de persoonsgebonden gegevens – welke noodzakelijk zijn voor jouw bestelling – vereist. Naast deze broodnodige informatie ontvangen wij ook persoonsgegevens op het moment dat jij een service wilt, je abonneert op onze nieuwsbrief, een bericht via WhatsApp of Facebook verstuurt, informatie opvraagt, meedoet aan een enquête, test of deelneemt aan een actie, een vraagt stelt of op een andere manier met ons in contact treedt,

2. Om welke persoonsgegevens gaat het?

We verzamelen contactgegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer, faxnummer, e-mailadres, geboortedatum en bankgegevens (resp. Creditcardgegevens). Denk ook aan gegevens met betrekking tot eerdere bestellingen, voorkeur voor brood. We houden ook de momenten dat we contact hebben gehad, op welke manier dan ook, bij. Als je bijvoorbeeld ons belt kunnen we gemakkelijk jouw account zoeken en je van dienst zijn. Handig voor jou, service van ons. Je kunt uiteraard zonder bestelling ook op onze site, zonder persoonlijke informatie te moeten verstrekken, zijn. We kennen je dan nog niet en je bent dan nog anoniem. Technologie is in deze tijd wel zo verbeterd dat jouw internetbrowser bij elke site view – zoals bijvoorbeeld unieke device ID,  de datum, verblijfsduur of naam van jouw internetprovider, zoekgedrag en de manier hoe je van de website gebruik maakt (wat klik je aan en waar klik je snel weer weg) – wordt gemeld. Uiteraard zonder persoonsverbinding. Tenzij je met jou gebruikersnaam en wachtwoord aanmeld. De respons (open- en klikstatistieken) op onze e-mails worden ook op individueel niveau vastgelegd.  Soms kunnen persoonsgegevens door ons worden gecombineerd met informatie afkomstig uit externe bronnen (zoals demografische en geografische segmenten. Zo kunnen we je beter van dienst zijn en de inhoud van onze diensten beter op jouw wensen en voorkeuren afstemmen. Vind je dit niet prettig dan lees je in paragraaf 4 hoe je hier bezwaar tegen kunt maken. Persoonlijke informatie vertrekt uw vrijwillig. Bijvoorbeeld bij het maken van een bestelling, het inschrijven van een nieuwsbrief of van een vergelijkbare functie gebruik maakt. Deze gegevens worden opgeslagen om de daarmee in de toekomst sneller en gemakkelijker bestellingen te plaatsen.

3. Waarom verzamelen we persoonsgegevens?

We verzamelen persoonsgegevens om jouw bestelling volgens overeenkomst uit te voeren, om een bestelaccount aan te maken waardoor je in het vervolg sneller en gemakkelijker bestellingen kunt plaatsen. We slaan gegevens op om klachten en terugvorderingen te verwerken. En ook voor onze klantenservice zijn jouw gegevens relevant. Doeltreffend en persoonlijk vragen beantwoorden. Door inzicht in jouw gebruik en bezoek van onze website krijgen en met behulp van vragen en meldingen bij de klantenservice, analyseren en verbeteren wij onze diensten. Jouw gegevens worden ook verwerkt om je op de hoogte te kunnen houden van onze diensten en activiteiten. Een manier is jouw inschrijving voor de online nieuwsbrief. Gegeven toestemming kunt u vanzelfsprekend te allen tijde intrekken. Afmelden van een nieuwsbrief of het stopzetten van een service met daarbij een stop de communicatie. Wij geven jouw gegevens nooit aan derden.[DS2]  4. Jouw gegevens, jouw rechten Wij verzamelen gegevens over jou en gewenst kunnen wij dit delen met jou. Daar zijn we uiteraard open in. Jouw persoonsgegevens zijn van jou en daarom kun je ze altijd in zien, corrigeren, aanvullen of wissen. Stuur jouw vragen of bezwaren naar: info@handgemaaktbrood.nl

5. Hoe zit het met de veiligheid.

Jouw gegevens zijn in goede handen bij ons. Wij werken samen met partners (bijvoorbeeld ons distributiebedrijf en onze betalingsdienstverlener) die ook de noodzakelijke gegevens nodig hebben om een bestelling succesvol af te ronden. Een telefoonnummer hebben wij nodig om je te bellen als er iets mis is met de levering en een e-mailadres gebruiken wij om je op de hoogte stellen van de status en mogelijkheden omtrent jouw service.  Deze gegevensoverdracht gebeurd in een beveiligde en een beperkte omgeving. Onze medewerkers en onze partners zijn verplicht om jouw persoonsgegevens te beschermen. Dit is opgenomen in onze overeenkomsten[DS3] . 6. Cookies

We gebruiken cookies om broodvrienden beter te leren kennen. Dat kan al zonder dat daar een naam bij wordt genoemd. Cookies zijn kleine databestanden die jouw internetbrowser op uw computer opslaat.  Op deze manier maken we de website en onze media persoonlijker en gebruiksvriendelijker. Welke cookies zetten bij in? Lees hieronder hoe je zelf controle houdt over de informatie die wij kunnen verzamelen.

a. Analytics-cookies

Wij maken gebruik van Google Analytics (dat is een reclame-analysedienst van Google Inc.). Deze tool geeft ons inzicht in de manier waarop gebruikers de website bezoeken en welke pagina’s bezocht worden. Google Analytics verzamelt data, maakt daar een rapport van en deelt deze kennis met ons. Ook bundelt deze tool gegevens van welke website of social media kanaal je vandaan komt. Dit geeft inzicht in ons gebruiksgemak en treffende communicatie en kunnen we onze service continue verbeteren. Uitschakelen van cookies zorgt voor verhindering van deze ontwikkeling.

Leveranciers: Google Analytics

b. Klantinteractie-cookies

Visuele programma’s die informatie verzenden en direct data verzamelen (door middel van een vragenlijst bijvoorbeeld) geven ook informatie over gebruikers. Deze communicatiediensten maken ook gebruik van cookies.

Leveranciers: Mailchimp, Typeform, Instant Magazine.

c. Social media-cookies

Op onze website zie je knoppen die je leiden naar de sociale netwerken. Zoals Facebook, Instagram, Youtube en Pinterest. Zo kun je eenvoudig informatie over ons (bijvoorbeeld inspiratie of een actie) delen. Deze knoppen maken gebruik van een cookie. Zo hoef je niet elke keer op een kanaal je in te loggen als je iets wilt delen. Zo’n cookie wordt alleen geactiveert/geplaatst als je tijdens een bezoek aan onze website bent ingelogd op een account en hiervoor toestemming geeft. Met besturingssystemen Chrome en Firefox kun je deze functie via het programma ‘Disconnect’, uitschakelen.

d. Personaliseren van reclame-uitingen

Om het aanbod zo interessant mogelijk voor jou te maken maken we gebruik van reclamecookies. Heeft iemand al eerder interesse getoond in onze broodboxen op andere website en andere gekoppelde reclame- uitingen. Het weergeven van deze reclame-uitingen op externe website gebeurt met behulp van cookies en een analyse van eerder gebruiksgedrag.

Leveranciers: Google, Facebook,

Liever geen cookies? Via de links hieronder vind je specifieke informatie over het weigeren van cookies voor de meest gebruikte browsers:

·  Cookies en Internet Explorer, zie: https://support.microsoft.com/nl- nl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies ·  Cookies en Firefox, zie: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-informatie- websites-computer-opgeslagen ·  Cookies en Google Chrome, zie: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDes ktop&hl=nl ·  Cookies en Safari, zie: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=nl_NL

 

Amsterdam, November 2017.

 [DS1]De gegevensverwerking is door HelloFresh gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens te Den Haag onder nummer 1619943.

 

 [DS2]Is dat zo?

 [DS3]Klopt dit?