Privacy
Privacy


Om het favoriete brood of lekkernij van onze broodvrienden te leveren hebben we persoonlijke gegevens nodig. We weten het een en ander over onze gebruikers waaronder een aantal gegevens die je liever niet met iedereen deelt. Daarom hebben wij een Privacy- en cookiestatement opgesteld, aangescherpt met de regels van het AVG op 25 mei 2018, waarin duidelijk wordt hoe wij met privacy omgaan. 

Wij werken op wettelijke grondslag en communiceren en verwerken gegevens volgens de Algemene Verorderning Gegevensbescherming (AVG)


Zo geef je toestemming dat we jouw gegevens kunnen gebruiken om jouw gewenste broodbox bij jou af te geven. Zonder adresgegevens kunnen we jouw vriezer niet vinden natuurlijk. Deze toestemming valt onder grondslag ‘Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst’. We sturen je daarnaast bij iedere levering de algemene voorwaarden en Privacy Statement mee zodat je ziet waar je aan toe bent bij HANDGEMAAKTBROOD.  Wil je geen informatie ontvangen of heb je vragen over het bovenstaande mail dan naar info@handgemaaktbrood.nl.


1. Persoonsgegevens
Om jouw bestelde producten in jouw broodmandje op het juiste adres, bij de juiste persoon en op de correcte/gewenste betalingsmanier zijn de persoonsgebonden gegevens – welke noodzakelijk zijn voor jouw bestelling – vereist. Naast deze broodnodige informatie ontvangen wij ook persoonsgegevens op het moment dat jij een service wilt, je abonneert op onze nieuwsbrief, een bericht via WhatsApp of Facebook verstuurt, informatie opvraagt, meedoet aan een enquête, test of deelneemt aan een actie, een vraagt stelt of op een andere manier met ons in contact treedt.


Om welke persoonsgegevens gaat het?

We verzamelen contactgegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer, faxnummer, e-mailadres, geboortedatum en bankgegevens (resp. Creditcardgegevens). Denk ook aan gegevens met betrekking tot eerdere bestellingen, voorkeur voor brood. We houden ook de momenten dat we contact hebben gehad, op welke manier dan ook, bij. Als je bijvoorbeeld ons belt kunnen we gemakkelijk jouw account zoeken en je van dienst zijn. Handig voor jou, service van ons. 

Je kunt uiteraard zonder bestelling ook op onze site, zonder persoonlijke informatie te moeten verstrekken, zijn. We kennen je dan nog niet en je bent dan nog anoniem. Technologie is in deze tijd wel zo verbeterd dat jouw internetbrowser bij elke site view – zoals bijvoorbeeld unieke device ID,  de datum, verblijfsduur of naam van jouw internetprovider, zoekgedrag en de manier hoe je van de website gebruik maakt (wat klik je aan en waar klik je snel weer weg) – wordt gemeld. Uiteraard zonder persoonsverbinding. Tenzij je met jou gebruikersnaam en wachtwoord aanmeld. De respons (open- en klikstatistieken) op onze e-mails worden ook op individueel niveau vastgelegd.  Soms kunnen persoonsgegevens door ons worden gecombineerd met informatie afkomstig uit externe bronnen (zoals demografische en geografische segmenten. Zo kunnen we je beter van dienst zijn en de inhoud van onze diensten beter op jouw wensen en voorkeuren afstemmen. Vind je dit niet prettig dan lees je in paragraaf 5 hoe je hier bezwaar tegen kunt maken.

Persoonlijke informatie vertrekt uw vrijwillig. Bijvoorbeeld bij het maken van een bestelling, het inschrijven van een nieuwsbrief of van een vergelijkbare functie gebruik maakt. Deze gegevens worden opgeslagen om de daarmee in de toekomst sneller en gemakkelijker bestellingen te plaatsen.

Hoe komen we aan deze gegevens?

Deze gegevens hebben we van jouzelf verkregen (door een bestelling of het tonen van belangstelling), of in openbare registers, zoals het handsregister van de KvK of andere open bronnen. Daar waar jij ook toestemming voor hebt gegeven om benaderd te worden. Dat kan overigens ook door social media.

2. Doeleinden
We verwerken persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven.

Reacties via Social Media
Onder social media posts (instagram - bijvoorbeeld ook Stories) reageren we op enthousiaste en ook negatieve berichten. Deze worden besproken in meetings. Quotes en namen worden opgeslagen en met toestemming gedeeld (anoniem of met account vermelding).

Contact
Wanneer jij contact met ons op neemt, per telefoon, e-mail, ons contactformulier, WhatsApp of social media, dan hebben we van jou gegevens ontvangen. Deze verwerken we om te kunnen reageren op jouw bericht aan ons. Wanneer de inhoud duidt op interesse naar producten e.d. wordt daarop ingespeeld. We verwerken deze gegevens maximaal 5 jaar. Dit geeft ons een beeld van de klant-, reis, relatie en ontwikeling. Het is in ons gerechtvaardigd belang om dat te weten, zodat we je beter kunnen bedienen en belonen.

Account
Wanneer jij een account aanmaakt bij handgemaaktbrood vragen we bijvoorbeeld ook naar jouw telefoonnummer. Deze komt in een systeem te staan die jou op de hoogte houdt over jouw volgende bestelling. Hetzelfde gebeurd met een automatische mail die je ontvangt wanneer je als consument een broodservice (herhaalbestelling) hebt. Wij kunnen jouw account alleen inzien. Zo sporen we bijvoorbeeld ook fraude op. Wij kunnen niets inhoudelijk aanpassen. Ook niet indien dat gewenst is door consument. Deze gegevens bewaren we zolang het account bestaat.

Nieuwsbrief
We versturen je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij ons bent of omdat je jezelf hebt ingeschreven. We verwerken daarom je naam en e-mailadres (en ook bedrijfsnaam in sommige gevallen) om je (creatief) op de hoogte te houden. We bieden onder elke nieuwsbrief de mogelijkheid aan om je uit te schijven. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven. 

Overeenkomst 

Behalve om offertes en facturen te kunnen sturen hebben we soms je gegevens nodig om de overeenkomst zelf uit te kunnen voeren en hebben we gegevens nodig voor het dossier. Deze gegevens verwerken we dan in elk geval gedurende de overeenkomst en zolang de verjaringstermijn niet is verstreken.


Betaalgegevens

Deze gegevens zijn essentieel om een succesvolle aankoop te doen. Deze gegevens verwerken we via Buckaroo. Je ziet deze naam daarom ook terug op jouw bankafschrift. Offertes, facturen en betaalgegevens bewaren we 8 jaar. 

Hoe geef jij toestemming en waarvoor?
Op het moment dat je akkoord gaat met de bestelling ga je ook akkoord met onze algemene voorwaarden. Dat staat explicietst aangegeven onder de knop bestellen. Voor de mailing geef je aan dat je tips, inspiratie en aanbiedingen wilt onvangen. 
Op drie manieren kun je dit in werking stellen:
-  Je schrijft je in wanneer je een aankoop doet
- Je schrijft je in voor de nieuwsbrief via een link via de website of social media

- Je schrijft je in voor de nieuwsbrief in jouw persoonlijke account.
Je wordt natuurlijk alleen benaderd voor wat relevant is.

3. Doorgifte
We delen jouw gegevens met de volgende derden die gegevens bewaren en verwerken:
- Hosting van ons website
- Magento 
- Boekhouder
- Productiviteitsprogramma
- Mailservers
- Telefoondiensten

- Bezorgdiensten 

- Overheidsinstanties (op grond van een wettelijke verplichting)


Wij geven jouw gegevens nooit aan partijen waar jij geen toestemming voor hebt gegeven of niet relevant zijn.


4. Jouw gegevens, jouw rechten

Wat bedoelen we daarmee? Wij verwerken jouw gegevens, want we zijn erg blij met jouw als klant en willen we je graag leren kennen. Mocht je vragen hebben over de verwerking, wil je gegevens inzien? Stuur jouw vragen naar info@handgemaaktbrood.nl en zullen we op werkdagen binnen vijf werkdagen beantwoorden. Hier staat natuurlijk geen extra vergoeding tegenover. Wil je, om welke reden dan ook, jezelf verwijderen uit ons systeem dan kan dat te alle tijden. Mogelijk dat jouw bestelling daardoor wel verhinderd wordt.

Jouw rechten
> Zo mag je jouw gegevens inzien, rectificeren en wissen.
> Je mag ons verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, als gegevens niet meer juist zijn, iets niet klopt met een betaling, jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben (na succesvol ontvangt van een bestelling bijvoorbeeld)
> Recht op bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Liever geen direct marketing ontvangen valt hieronder bijvoorbeeld.

> Gegevens in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare manier ontvangen? Want je hebt deze nodig om iets te controleren. Sure!
> Toestemming intrekken: hebben we jouw toestemming gekregen voor een bepaald doel? Dan mag je deze toestemming ook weer intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens.


5. Hoe zit het met de veiligheid.

Jouw gegevens zijn in goede handen bij ons. Wij werken samen met partners (bijvoorbeeld ons distributiebedrijf en onze betalingsdienstverlener) die ook de noodzakelijke gegevens nodig hebben om een bestelling succesvol af te ronden. Een telefoonnummer hebben wij nodig om je te bellen als er iets mis is met de levering en een e-mailadres gebruiken wij om je op de hoogte stellen van de status en mogelijkheden omtrent jouw service. Maar denk ook aan jouw bankgegevens en naam die we nodig hebben om het bedrag van de order af te schrijven. Wij werken via het betalingssysteem Buckarroo. Die naam zie je ook op jouw bankafschrift staan. Wil je hier meer informatie over mail dan naar:  Deze gegevensoverdracht gebeurd in een beveiligde en een beperkte omgeving. Onze medewerkers en onze partners zijn verplicht om jouw persoonsgegevens te beschermen. Dit is opgenomen in onze overeenkomsten.


6. Cookies

We gebruiken cookies om broodvrienden beter te leren kennen. Dat kan al zonder dat daar een naam bij wordt genoemd. Cookies zijn kleine databestanden die jouw internetbrowser op uw computer opslaat.  Op deze manier maken we de website en onze media persoonlijker en gebruiksvriendelijker. Er zijn verschillende soorten coockies.


a. Analytics-cookies

Wij maken gebruik van Google Analytics (dat is een reclame-analysedienst van Google Inc.). Deze tool geeft ons inzicht in de manier waarop gebruikers de website bezoeken en welke pagina’s bezocht worden. Google Analytics verzamelt data, maakt daar een rapport van en deelt deze kennis met ons. Ook bundelt deze tool gegevens van welke website of social media kanaal je vandaan komt. Dit geeft inzicht in ons gebruiksgemak en treffende communicatie en kunnen we onze service continue verbeteren. Uitschakelen van cookies zorgt voor verhindering van deze ontwikkeling, maar het mag natuurlijk wel. Deze coockies worden 50 maanden bewaard. Deze gegevens zijn tevens wel geanonimiseerd.

Tools: Google Analytics, Hotjar

b. Klantinteractie-cookies

Visuele programma’s die informatie verzenden en direct data verzamelen (door middel van een vragenlijst bijvoorbeeld) geven ook informatie over gebruikers. Deze communicatiediensten maken ook gebruik van cookies.

Tools: Mailchimp, Typeform, Instant Magazine.


c. Social media-cookies

Op onze website zie je knoppen die je leiden naar de sociale netwerken. Zoals Facebook, Instagram, Youtube en Pinterest. Zo kun je eenvoudig informatie over ons (bijvoorbeeld inspiratie of een actie) delen. Deze knoppen maken gebruik van een cookie. Zo hoef je niet elke keer op een kanaal je in te loggen als je iets wilt delen. Zo’n cookie wordt alleen geactiveert/geplaatst als je tijdens een bezoek aan onze website bent ingelogd op een account en hiervoor toestemming geeft. Met besturingssystemen Chrome en Firefox kun je deze functie via het programma ‘Disconnect’, uitschakelen. Om te weten hoe deze sociale media met jouw privacy omgaan verwijzen we je graag door naar hun cookie- of privacyverklaring.

d. Links
Op onze site vind je ook links naar externe websites. Partners, gave recepten, influencers. Noem maar op. Deze links worden ook gebruikt voor linkbuilding. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van coockies. Dat betekent dat deze partij jouw (anonieme) gegevens weer verzamelt (wanneer jij op de link klikt uiteraard). We verwijzen je hiervoor door naar de cookie- of provacyverklaring van de betreffende website.


e. Personaliseren van reclame-uitingen

Om het aanbod zo interessant mogelijk voor jou te maken maken we gebruik van reclamecookies. Heeft iemand al eerder interesse getoond in onze broodboxen op andere website en andere gekoppelde reclame- uitingen. Het weergeven van deze reclame-uitingen op externe website gebeurt met behulp van cookies en een analyse van eerder gebruiksgedrag.

Tools: Google, Facebook

Liever geen cookies? Via de links hieronder vind je specifieke informatie over het weigeren van cookies voor de meest gebruikte browsers:

Cookies en Internet Explorer, zie: https://support.microsoft.com/nl- nl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Cookies en Firefox, zie: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-informatie- websites-computer-opgeslagen

Cookies en Google Chrome zie: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDes ktop&hl=nl

Cookies en Safari, zie: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=nl_NL

7. Contactgegevens
Vragen, opmerkingen of je hebt een idee. Mail gerust naar HANDGEMAAKTBROOD via info@handgemaaktbrood.nl

Hoe verder? 
Privacy staat op scherp. Daarom wijzigen onze privacyverklaring daar waar nodig. Als de wijzigingen ook jou treffen, zullen we de wijzigingen met jou communiceren.



Amsterdam, 25 Mei 2018.