Onze werkwijze

ONLY THE BASICS

HANDGEMAAKTBROOD wordt gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten, volgens een meer dan 100 jaar oude receptuur. Alle broden worden met de hand gevormd, ingesneden en gedraaid. Vervolgens worden ze op de steenovenvloer afgebakken. Ieder brood heeft zo zijn eigen unieke artisanale uitstraling. Kwaliteit staat voorop en tijd is het allerbelangrijkste ingrediënt. Het deeg rijst soms wel 24 uur. Zo krijgt het deeg haar luchtige structuur en het brood die geweldige smaak en juiste korst.


Onze werkwijze
Onze werkwijze
Onze werkwijze

DOOR WELKE BAKKER WORDT HET BROOD GEMAAKT?

HANDGEMAAKTBROOD wordt gemaakt door een familiebedrijf dat 100 jaar geleden is opgericht Alle broden zijn artisanaal en met de hand gemaakte soorten. Geen brood is daardoor hetzelfde Onze broden bevatten geen E-nummers. Geen enkele andere toevoeging die niet in het brood thuishoort! Er wordt gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke ingredienten, zoals appelmoes, peperkoek, olijven, pepers, karwijzaad, olijfolie, rozijnen, walnoten, hazelnoten, rozemarijn, honing, en diverse noten, zaden en kruiden. Rijstijden varieren van 8 tot 24 en zelf 48 uur

Steenoven

Het brood wordt op de steenovenvloer gebakken. Dat zorgt voor een goede geleiding van de warmte. HANDGEMAAKTBROOD wordt gerezen met zowel gist als met zuurdesem. De broden van HANDGEMAAKTBROOD hebben de smaak, zoals brood hoort te zijn. De scheuren in het HANDGEMAAKTBROOD ontstaan doordat de bakker alle broden voor de laatste keer omdraait voor dat ze de oven in gaan. Hierdoor komt het koude deeg in aanraking met de hete lucht van de oven. Omdat het brood zijn spanning kwijt moet, scheurt de korst willekeurig open. Soms hier, dan weer daar!Onze werkwijze  

AFBAKADVIES BROOD


Bak ons handgemaakt brood af in in een voorverwarmde oven op 200˚C.:  groot brood - 10 minuten en klein brood - 7 minuten. Let op: Dit is een indicatie! Iedere oven is weer anders. Het beste kun je het brood de dag voorafgaand aan het vakken uit de vriezer halen. Het brood is dan van binnen helemaal ontdooit. Je kunt het na het afbakken dan gelijk opeten. Je kunt het brood ook diepgevroren afbakken. Dat is geen probleem. De kern van het brood zal nog bevroren zijn. Die hoeft ook niet helemaal opgewarmd te worden, want dan wordt je korst alleen maar droger en dus dikker. Leg het brood daarom na het afbakken te rusten voor minimaal een half uur. Het brood is al helemaal gerezen. Het is voor 90% gebakken. De laatste 10% doe je zelf. Wanneer is het brood voldoende gebakken? Als de korst een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen en als je de korst met je vingers nog zonder veel moeite kunt induwen, zonder dat het scheurt. Voor het afbakken is stoom niet noodzakelijk! Grote broden (vanaf 400g) laten zich de volgende dag nog prima een keer ‘oppiepen’. Leg ze daarom afgedekt met folie in de koelkast en bak ze af met 6/7 minuten.

BEWAARADVIES - BROODZAKKEN

Het brood van HANDGEMAAKTBROOD komt diepgevroren naar je toe. Bij ontvangst leg je het het beste gelijk in de vriezer (broodzakken leveren we de eerste keer meer). In bevroren toestand is het een jaar houdbaar. In de koelkast is het 5/6 dagen houdbaar. 
 

TWEEDE KEER AFBAKKEN NET ZO LEKKER?

Door de juiste receptuur en samenstelling van het deeg kun je het brood voor de tweede keer afbakken. Het brood behoudt zijn vocht, spekkige kruim en mooie structuur en de korst blijft heerlijk knapperig. Je kunt het brood tot wel 5x afbakken, zonder dat het zijn smaak verliest! Probeer het maar eens.

 

HOE KAN HET ZO LANG VERS BLIJVEN ZONDER E-NUMMERS?

Ons brood blijft lang vers doordat we de tijd nemen om het te maken, op onze authentieke wijze, zoals ze dat honderd jaar geleden deden met alleen natuurlijk ingrediënten.


Onze werkwijze
Onze werkwijze
Onze werkwijze

ALLEEN NATUURZUIVERE INGREDIËNTEN

HANDGEMAAKTBROOD werkt uitsluitend met de allerbeste natuurzuivere ingredienten en gebruikt dus geen enkele toevoeging of E-nummer om het brood te verbeteren.

ALLERGIE-ADVIES

Al het brood van HANDGEMAAKTBROOD bevat Gluten, Koolhydraten en kunnen hele-, delen- of sporen van Pinda’s en Noten bevatten Het brood bevat geen toegevoegde suiker. Alleen, in sommige gevallen, natuurlijke vruchtensuikers. Verder wordt er soms honing gebruikt. 

DESEM of GIST

Brood kan worden gebakken met Desem of met Gist. Voor beide zijn er liefhebbers te vinden. Beiden ontstaan door bacteriologische groei. Desem heeft een iets zurige smaak. We werken daarnaast alleen met hoogwaardige gisten.

BROOD BAKKEN MET DE BROODBAKMACHINE HOEFT NIET MEER

Waar je alleen met broodbakken zo'n lekkere geur in je huis van krijgt, kan nu anders. En gemakkelijker. Sommigen bakken brood ook in de airfryer af. Dat kan ook ;-)