Blog

What's in the box? WEEK 46 & WEEK 47

WEEK 46&47

What's in the box?

Wat zit er komende weken in de box? We krijgen regelmatig de vraag wat er in de boxen zit. Blijkbaar houden ons broodvrienden van spoilers dus bij deze een overzichtje wat er komende twee weken in de boxen zitten.

WEEKBROODBOX
  • Pain Meergranen
  • Pain Boulot Meergranen
  • Pain Boulot Naturel
  • Pain Boulot Volkoren 
  • Pain de Malt
  • Appel Rozijnenbroodjes SPECIAL
  • Bouchette Cerealia SPECIAL
BORRELBROODBOX
  • Pain Anglais
  • Appel Rozijnen
  • Boekwijt Rozijn
  • Pain Paysan
  • Bouchette
  • Boulot Vijgen
WEEKENDBROODBOX
  • Pain Meergranen
  • Pain Boulot Meergranen
  • Pain Boulot Naturel
  • Bouchette Cerealia
  • Boulot Campagne
  • Ciabatta Citrouelles
FAMILYBROODBOX
  • Pain Boulot Meergranen
  • Pain Boulot Naturel
  • Pain Boulot Volkoren
  • Baguette Traditional Desem
  • Croissants
KANTOORBROODBOX
  • Pain Meergranen
  • Bio Authentiek Rogge 
  • Pain Boulot Naturel
  • Pain Paysan
  • Ciabatta Citrouelles
DESEMBROODBOX
  • Pain Anglais
  • Baguette Traditional Desem
  • Pain de Malt
  • Pain Athentiek Rogge
  • Pain de Pautre Spelt Desem
  • Pain de Milan
SPELTBROODBOX
  • PP Spelt Desem
  • Volkoren Spelt 6 granen 1
  • Pain de Pautre Spelt Desem 2
  • 4x Pain Paysan Spelt
  • Pain Boulot Volkoren
VOLKORENBROODBOX
  • Volkoren Vloer
  • Pain Boulot de Malt
  • Pain 100% Spelt Volkoren
  • Volkoren spelt 6 granen
  • Bouchette Cerealia
  • Pain Boulot Volkoren

SUNDAYMORNING BROODBOX! ALTIJD HETZELFDE; ALTIJD TOP

In de box zitten maarliefst 30 stuks croissants. Per maand zet je het lekkerste zondagochtendontbijtje neer en voor een extra treat 2x 2 muffins!

KERST - NOG MAAR 6 WEKEN

Nog maar 6 weken tot kerst he? Je kunt het bijna niet geloven, maar het is toch echt waar. Laat Mariah Carry maar uit de boxen komen hoor. We houden wel van kerst. Wat broodjes betreft helpen we je een handje om voor ieder gerecht van kerst iets een bijzonder brood te serveren. Je kunt de broodbox alvast bestellen. Kan dat alweer van je lijstje af.

What's in the box? WEEK 46 & WEEK 47
Broodbox op kantoor blog
Blog

Broodbox op kantoor blog

GOEDE HINT VOOR JOUW MANAGER OF MISSCHIEN VOOR JOUW EIGEN WERKNEMERS:

BROODBOX OP KANTOOR

Vers warm brood uit jullie eigen oven maakt de dagelijkse lunch op kantoor tot een feest. Niet meer de deur uit om het brood te halen, maar wel al je collega's even weg van hun computer sleuren om samen te genieten van de middagspauze. Gemak staat voorop. 

Je kunt de box dus regelmatig laten bezorgen en overslaan mag altijd. Hetzelfde als de broodservice voor bij jou thuis.

WAT ZIT ER IN DE BROODBOX?
  • mix van spelt, desem, meergranen volkoren grote broden
  • twee stokbroden voor bij de soep op vrijdag
Muffins, taart, kleine broodjes of de overheerlijke croissants kun je toevoegen wanneer jullie iets te vieren hebben!

De box is genoeg voor 15-20 personen voor 1 werkweek waar 3x handgemaaktbrood gegeten wordt.

EEN BROODBOX GEEFT JE EEN WEEK PLEZIER

Jullie bepalen zelf hoevaak de box bezorgt mag worden per week
Bezorgen kan op donderdag, vrijdag en zaterdag. Brood kan prima in de koeling bewaard worden. Zelfs buiten de koeling op een koele plek is het brood goed houdbaar. De broodbox op kantoor die wij wekelijks samenstellen kost 39,-.

BESTEL DE BOX HIER

Bestel nu de broodbox. Het komt diepvries jouw kant en kan hup zo de vriezer in. Je hoeft er dan niet meer over na te denken en hebt het belangrijkste dan al in huis... eehh op kantoor. 


Blog

Red Velvet

Taart voor de zoetekauw

RED VELVET - Met alleen natuurzuivere ingrediënten 

Vaak komt er een chemische reactie bij het laten vallen van het woord: RED VELVET. Figuurlijk dan wel letterlijk. Een taart voor de echte zoetekauw en boordevol suikers. Precies, maar dat kan zeker anders. Met Handgemaaktbrood zijn we al jaren op zoek naar de beste ingrediënten om de lekkerste broodproducten te maken. Onze bakkers zijn daar dol op en alle broodvrienden nog wel meer!

Maar hoe zit dat met taart? Welke taarten eten we graag in Nederland en waarom moet daar eigenlijk zo-veel suiker in? En is dat echt nodig. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen. Nee, dat hoeft niet en dat laten we zien met onze taarten #handgemaaktlekker. Voor onze zakelijke klanten hebben we Red Velvet Cake, Appeltaart, Carrot Cake en Fairtrade Chocoladetaart. En nu starten we met de overheerlijke en mooie Red Velvet Cake voor thuis!

Hoe maken we deze Red Velvet Cake?

Met hoogwaarde tarwe is meel gemaakt voor de chewy cake die zijn kleur dankt aan de bio biet. Geen kunstmatige kleurstoffen dus. De topping is van witte chocolade van Tony Chocolonely. Fairtrade en ontzettend lekker! En die besjes on top? Dat zijn Gojibessen voor een vrolijk geheel maar ook voor een vitamine C boost. You’re welcome.

Je kunt de taart nu bestellen of eenmalig toevoegen aan jouw broodservice.

Red Velvet
Nieuwe muzieklijst voor Pasen
Blog

Nieuwe muzieklijst voor Pasen

Sfeer creër je door al je zintuigen te prikkelen. Waarbij reuk en smaak aan de top staan. Dus wat dat betreft zit je met vers brood uit jouw oven goed. Ruiken, zien, voelen, proeven natuurlijk en horen. Waarbij die laatste vandaag in de spotlights staat. Want we hebben wat leuks voor je.

SPOTIFY: HANDGEMAAKTBROOD | PASEN

We hebben een speciaal muziekkanaal op Spotify. Hier kun je je op abboneren. Met uiteraard een speciale lijst voor Pasen, maar den ook aan de afspeellijst voor een borrel, lunch, tijd voor jezelf en ook een zondagplaylist.

Oven aan, muziekje aan, tafel dekken, broodjes afbakken, kids en partner roepen en genieten maar! Smakelijke pasen!

LUISTER HIER


Blog

Sensationele Roomboter Croissants afbakken doe je zo

Wie denkt aan Pasen, denkt aan verse croissants. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je een croissant belegt (en of je hem belegd), maar het oranje/bruine broodje zorgt voor een hele grote glimlach. Uiteraard zitten ze bij ons in de paasbroodbox. Maar hoe bak je ze eigenlijk af?
Met het onderstaande stappenplan kan het niet meer mis gaan.



1. Als eerste goed om te weten. De croissants zijn geheel gerezen en moet voordat je ze gaat afbakken 20/30 minuten ontdooien. Verwarm in die tijd jouw oven toen 180 graden.



2. De oven is nu lekker warm. Verspreid op een gesloten plaat de croissants en bak ze verder op 180 graden af.



3. Voor een mooi resultaat en ter voorkoming dat er rimpels ontstaan raden wij aan de ovendeur na het einde van afbakken open te zetten en rustig 5/10 minute af te koelen van hete oven naar kamertemperatuur.



Echte verse croissants. De onze komen uit, waar kan het ook anders: FRANKRIJK. Ze bestaan voor 70% uit roomboter. Speciale roomboter want deze variant staat onder regie van de A.O.P. van de Franse streek Chanrentes Poitou (* Appelation Origine Protégé).

De croissants zitten in de Paasbroodbox. Maar je kunt ze ook vinden in het zelf samenstellen gedeelte. En wil je altijd een vrieslade vol croissants hebben - dan hebben we zelfs 30 croissants in een zak voor je beschikbaar! #croissantparty

Sensationele Roomboter Croissants afbakken doe je zo
Neem de tijd voor Pasen, dat doen wij ook
Blog

Neem de tijd voor Pasen, dat doen wij ook

Hoe bereid je de mooiste tafel voor Pasen bij jou thuis voor? Je wilt gezellig samen zijn met jouw familie en misschien schuiven er nog wat vrienden aan. Om hen lekker in de watten te leggen (en vergeet jezelf vooral niet) kun je in 4 stappen jouw perfecte paastafel creëren. 



STAP 1: Wie zijn jouw gasten

Waar maak je de mensen aan tafel blij mee? Bijna iedereen wordt wel blij van verse croissants (check), maar denk ook aan sapjes of goede koffie. Zet ook weer niet teveel op tafel. Zonde als je na afloop veel moet weggooien.  Kies 3 receptjes en wat los beleg.







STAP2: PAASESSENTIALS VOOR BRUNCH/ONTBIJT

Wat niet mag ontbreken aan je paastafel:

  • Afgebakken broodjes
  • Eieren
  • Roomboter Croissants
  • Koffie & Thee
  • Verse Jus
  • Jam, hagelslag of ander zoets
  • Roomboter
  • Hartig beleg
  • Vrolijke bloemetjes
  • Servetten


Mini tip: Stal het beleg uit in schaaltjes en kopjes Dit ziet er toch meteen leuk uit. Beter dan allemaal papier en plastic op tafel. 

STAP 3: Sfeer

Wil je uitpakken, maar heb je niet heel veel tijd? We delen nog een mooie blog over aankleding. Hoe je met simpele accessoires (die je ook zelf kunt maken) iedereen een glimlach bezorgd. Om helemaal in de sfeer te komen is er ook een speciale HANDGEMAAKTBROOD Pasen afspeellijst. Deze zet je op play en kun je gerust twee uur mee tafelen.



STAP 4: Voorbereiding is alles

Bestel nu jouw broodbox voor Pasen. Het komt diepvries jouw kant en kan hup zo de vriezer in. Je hoeft er dan niet meer over na te denken en hebt het belangrijkste dan al in huis. Check hier wat er allemaal in de >> Paasbroodbox << zit
. 



Foto: op de foto staat een greep van de Paasbroodbox! Naast deze broden en croissants hebben we een speciale Baguette Epi!

Blog

3 Redenen om voor Volkoren brood te gaan

Als je het doet, doe het dan goed. Zowel een ‘guilty pleasure’ of voor je gezondheid. Dit keer even de focus op het tweede. Gezien ons brood uit Duitsland komt zijn daar al behoorlijke strenge regels waaraan het brood moet voldoen. Al die regels importeren we gezellig mee en geeft jou de zekerheid dat de benaming en de inhoud goed zit. Geloof ons, dat is niet altijd het geval. Voornamelijk om VOLKORENBROOD is wat te doen. Maar wat zijn dan precies de voordelen van Volkoren?



1. Volkoren heeft positief effect op gezondheid
Uit onderzoek is gebleken dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk dikke-darm-kanker.



2. Vezels vezels vezels

Van vezels worden jouw darmen blij. Vezels zorgen er voordat je eten goed verteerd. Het zorgt ervoor dat alles aan elkaar blijft plakken van binnen. Vezels zitten in veel producten, maar juist in brood is het de ster! Vezels van brood zijn hebben namelijk een meer positief effect dan groenten en fruit! Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld – verenigd in het ‘International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC)’ – roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen. 



3. Volkoren geeft je een voller gevoel

Je eet dus dan ook minder en dat komt ook door de vezels. Niets voor niets schrijven diëtisten of gezondheidsgoeroes volkorenproducten voor. De hele tarwekorrel wordt namelijk gebruikt en blijven de  essentiële voedingsstoffen behouden. Het heeft dus te maken met de maling. Als je het op een schaal zou moeten uittekenen is dus grofgemalen helemaal top en fijngemalen prima. Waarbij een de kwaliteit van de E-tarwe een belangrijke rol speelt.



We zitten nooit vol van Volkoren! 

Daarom hebben we speciaal voor de volkorenliefhebber een speciale >> Volkorenbroodbox << samengesteld. Waarbij alleen volkoren broden in de box zitten. Heb je je afgevraagd wat Volkoren precies is? Daar snel een volgende blog over! 

Foto: op de foto staat de Bouchette Cerealia. Een prachtig stuk volkorenstokbrood. Lekker met alle pitjes erop.

3 Redenen om voor Volkoren brood te gaan
Holy Moly Guacamole
Blog

Holy Moly Guacamole

Holy Moly Guacamole! Wow, dat is een mond vol. Letterlijk en figuurlijk. Want deze pain paysan met een rookkippetje, avocado & bacon wil je in 1x in je mond stoppen! Lees hier hoe je dit lekkere broodje maakt.

Ingrediënten Guacamole:
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Lente ui
  • Peper en zout
Let's make some Guacamole:
  • Snij de tomaat, lente ui en knoflook heel fijn.
  • Snij de avocado door de helft en haal de avocado uit de schil. Doe dit in een kom en prak de avocado met een vork fijn.
  • Voeg hier de tomaat, lente ui en knoflook bij en roer dit door de avocado heen.
  • Verder op smaak brengen met peper en zout.
  • Ingrediënten broodje:
    • 3 plakken Bacon
    • 4 plakken Gerookte kipfilet
    • 2 eetlepels guacamole 
     Samenvoegen

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op de bakplaat bakpapier en leg hier de plakken bacon op. Zodra de oven is voorverwarmd bak dan in 8 minuten  de bacon goudbruin en haal deze uit de oven. In de tussentijd pak je jouw handgemaakt broodje en snij je deze alvast open. Op de onderkant doe je een klein lepeltje guacamole. Hierna volgt de gerookte kipfilet en de bacon.Het geheel maak je af met en flinke lepel guacamole. Enjoy!

    Blog

    Broodgeluk = onthaasten

    Vlug vlug vlug. Haast kenmerkt ons bestaan. We vluchten en zuchten... en herhalen dit een aantal keer. De behoefte naar rust is groot, maar de mogelijkheid doet zich niet minder vaak voor dan dat we zouden wensen. Als HANDGEMAAKTBROOD wensen we je niets meer en niets minder dan (brood)geluk. Dat je vaak overkomt, maar dat je minstens 1x per week ook kan creeëren met ons brood. Het uitkiezen van het brood, het verwarmen van de oven en het afbakken van brood dat vervolgens een aangename geur verspreid... zonde om vlug het verse broodje te verorberen. Toch? Neem de tijd om te genieten van de mensen waarmee je het broodje eet of eenvoudigweg de emotie van een hap. Met of zonder beleg. Uit de hand of op de vork. Mooie simpele keuzes, die je doen onthaasten en laat genieten.  NEEM JE TIJD, DAT DOEN WIJ OOK

    Broodgeluk = onthaasten