Onze werkwijze

ALLEMAAL MET DE HAND GEMAAKT?

HANDGEMAAKTBROOD wordt gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten, volgens een meer dan 100 jaar oude receptuur. Alle broden worden met de hand gevormd, ingesneden en gedraaid. Vervolgens worden ze op de steenovenvloer afgebakken. Ieder brood heeft zo zijn eigen unieke artisanale uitstraling. Kwaliteit staat voorop en tijd is het allerbelangrijkste ingrediënt. Het deeg rijst soms wel 24 uur. Zo krijgt het deeg haar luchtige structuur en het brood die geweldige smaak en juiste korst.

sfeer3

ALLEEN NATUURZUIVERE INGREDIENTEN?

HANDGEMAAKTBROOD werkt uitsluitend met de allerbeste natuurzuivere ingredienten en gebruikt dus geen enkele toevoeging of E-nummer om het brood te verbeteren.

 

TWEEDE KEER AFBAKKEN NET ZO LEKKER?

Door de juiste receptuur en samenstelling van het deeg kun je het brood voor de tweede keer afbakken. Het brood behoudt zijn vocht, spekkige kruim en mooie structuur en de korst blijft heerlijk knapperig

 

HOE WORDT HANDGEMAAKTBROOD GEMAAKT?

HANDGEMAAKTBROOD wordt gemaakt door een familibedrijf dat 100 jaar geleden is opgericht Alle broden zijn artisanaal en met de hand gemaakte soorten. Geen brood is daardoor hetzelfde Onze broden bevatten geen E-nummers. Geen enkele andere toevoeging die niet in het brood thuishoort! Er wordt gebruik gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke ingredienten, zoals appelmoes, peperkoek, olijven, pepers, karwijzaad, olijfolie, rozijnen, walnoten, hazelnoten, rozemarijn, honing, en diverse noten, zaden en kruiden. Rijstijden varieren van 8 tot 24 en zelf 48 uur Het brood wordt op de steenovenvloer gebakken. Dat zorgt voor een goede geleiding van de warmte. HANDGEMAAKTBROOD wordt gerezen met zowel gist als met zuurdesem. De broden van HANDGEMAAKTBROOD hebben de smaak, zoals brood hoort te zijn. De scheuren in het HANDGEMAAKTBROOD ontstaan doordat de bakker alle broden voor de laatste keer omdraait voor dat ze de oven in gaan. Hierdoor komt het koude deeg in aanraking met de hete lucht van de oven. Omdat het brood zijn spanning kwijt moet, scheurt de korst willekeurig open. Soms hier, dan weer daar!

 

HANDGEMAAKTBROOD BEWAARADVIES

Het brood van HANDGEMAAKTBROOD komt diepgevroren naar je toe. Bij ontvangst leg je het het beste gelijk in de vriezer.   In bevroren toestand is het een jaar houdbaar. In de koelkast is het 5/6 dagen houdbaar.

 

 

ONS AFBAKADVIES

Bak ons handgemaakt brood af in in een voorverwarmde oven op 200˚C.: -Brood  1000g. – 1500g. 12 minuten -Brood  500g. – 1000g. 9 minuten -Brood  200g. – 500g. 6 minuten -Brood tot 200g. 5 minuten Let op: Dit is een indicatie! Iedere oven is weer anders. Voor ovens van het merk Rational, Leventi en Unox adviseren wij kortere baktijden! Het beste kun je het brood de dag voorafgaand aan verkoop uit de vriezer halen. Het brood is dan van binnen helemaal ontdooit. Je kunt het na het afbakken dan gelijk verkopen. Je kunt het brood ook diepgevroren afbakken. Dat is geen probleem. De kern van het brood zal nog bevroren zijn. Die hoeft ook niet helemaal opgewarmd te worden, want dan wordt je korst alleen maar droger en dus dikker. Leg het brood daarom na het afbakken te rusten voor minimaal een half uur. Het brood is al helemaal gerezen. Het is voor 90% gebakken. De laatste 10% doe je zelf. Wanneer is het brood voldoende gebakken? Als de korst een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen en als je de korst met je vingers nog zonder veel moeite kunt induwen, zonder dat het scheurt. Voor het afbakken is stoom niet noodzakelijk! Grote broden (vanaf 400g) laten zich de volgende dag nog prima een keer ‘oppiepen’. Leg ze daarom afgedekt met folie in de koelkast en bak ze af met 6/7 minuten.

 

ONS ALLERGIE-ADVIES

Al het brood van HANDGEMAAKTBROOD bevat Gluten, Koolhydraten en kunnen hele-, delen- of sporen van Pinda’s en Noten bevatten Het brood bevat geen toegevoegde suiker. Alleen, in sommige gevallen, natuurlijke vruchtensuikers. Verder wordt er soms honing gebruikt. DESEM of GIST: Brood kan worden gebakken met Desem of met Gist. Voor beide zijn er liefhebbers te vinden. Beiden ontstaan door bacteriologische groei. Desem heeft een zurige smaak. HANDGEMAAKTBROOD maakt broden op basis van beiden: Desem en Gist. Zorg dat je weet welke broden op welke basis zijn gebakken. De klant zal je daarom vragen.

HOE KAN HET ZO LANG VERS BLIJVEN ZONDER E-NUMMERS?

Ons brood blijft lang vers doordat we de tijd nemen om het te maken, op onze authentieke wijze, zoals ze dag honderd jaar geleden deden met alleen natuurlijk ingrediënten.